Het leven van de: "De Boemerang"

Het zal half juni 2002 geweest zijn toen er hier een vreemde duif neer streek. De duif had stempels in zijn vleugels dus belde ik de eigenaar. Het duifje kwam hier niet ver vandaan en was voor het eerst afgericht hier in de buurt. De eigenaar stelde voor om hem weer los te laten om te kijken of hij naar huis vloog. (want het was maar een klein stukje en een beetje duif vliegt dan gewoon naar zijn hok !) Maar 't duifje was niet weg te krijgen. Ik heb 'm toen een paar dagen los gelaten waar ik ook heen moest. Maar helaas toen ik thuis kwam was dit eigenwijze beest er weer. Toen heb ik 'm in Kleve losgelaten zodat ons hok verder weg was als zijn eigen hok in Gendringen. Maar niets mocht baten. De duif bleef terug komen.

Mijn vriend heeft hem toen met nog wat andere vreemde heel ver weg gebracht zodat hij hier niet meer zou neerstrijken. Ik was vrij die dag en zag tot mijn verbazing dit duifje hier weer neerstrijken. Als je je eigen jonge duiven ergens ver weg los laat dan zou je er niet één meer terug zien maar "De Boemerang" moest en zou hier blijven ! Je snapt wel waarom ik deze duif "De Boemerang" noemde. Toen mijn vriend uit zijn werk kwam zei hij tegen mij "Zo dat witkopje zien we niet meer terug die heb ik ver weg losgelaten" ! Hij had 't nog niet gezegd of hij zag hem al op de pergola hippen. Hij zei hoe kan dat nou ! En liet zich al ontglippen dat hij deze duif meer als zat was. S'avond zaten we T.V. te kijken met de schuifdeur open en wat schetste onze verbazing !! "De Boemerang" kwam heel triomfantelijk naar binnen lopen. Mijn vriend zei nou wordt hij helemaal mooi !!! En jaagde 'm meteen naar buiten. Ik vond dit wel heel bijzonder. Een opgevangen duif die perse hier wilde blijven zo'n duif moet je toch nog een kans geven. Ik moet wel eerlijk zeggen dat "De Boemerang" zijn kleur mee had natuurlijk. Ik heb meteen zijn baasje weer gebeld en de situatie uitgelegd dat hun duifje onder geen voorwaarden wilde vertrekken en hier al naar binnen kwam lopen. Waar ik al op hoopte gebeurde, ik kreeg het kaartje en de stamboom v.d. Boemerang. Het is een duif v.d. overnachting dus dat kwam ook wel goed van pas.

"De Boemerang" is meteen met al onze africhtingen mee geweest en ook met de jonge duivenvluchten. Zijn vorige baasje belde me nog op om me te waarschuwen dat hij niet met alle vluchten mee kon ivm de rui. Onze duiven zijn verduisterd geweest maar de Boemerang niet. Hij zat al aardig in de rui en heb ik hem de laatste vluchten maar thuis gehouden. Toch heb ik 'm 2x gedraaid dus dat was mooi. Mijn vriend vind inmiddels de Boemerang ook wel een leuke duif, maar andersom is dit niet 't geval. Met de vluchten moet ik 'm binnenroepen !

De meeste melkers zeiden tegen mij dat ik dit duifje zo weer kwijt zou raken. (zo gaat 't meestal met duiven die je opvangt) Maar dit duifje heeft zoveel privé africhtingen doorstaan dat ik toch al gauw in hem geloofde. (het is trouwens een duivin al schrijf ik hem !)

  De "Boemerang" is gekoppeld op 28-12-02. Haar partner is de "Troyes" deze doffer heb ik goed gedraaid op de jonge duivenvlucht vanuit Troyes. 

Ik hoop dat er mooie bontjes uit komen die natuurlijk heel hard vliegen.

Klik op de knop voor de jongen v.d. Boemerang. 

4 jongen heb ik uit de Boemerang gekweekt. 1 blauwband zonder wit - 1 heel mooi bontje dit duifje is wit met bl. band vleugels - 1 bl. band met witte pennen en een wit vlekje op zijn kop - en 1 zwarte met witte pennen en een wit vlekje op zijn kop.

Inmiddels heeft de "Boemerang" ook in mijn kistje mogen poseren.

In 2004 is de Boemerang gekoppeld aan de zwarte Dracula. Neem maar eens een kijkje voor hun jongen.   Klik hier 

De "Boemerang" heeft het dit jaar slecht gedaan. Op Bergerac kwam ze 1 dag te laat. Het was wel warm enz. maar de andere vluchten heeft ze ook geen prijs gevlogen. Maar zoals ze haar naam eer aan doet komt ze wel netjes terug. Ze was dus een dag te laat en had geen honger of dorst bij thuiskomst terwijl het heel warm was. Slim beestje die Boemerang ze heeft vast een pitstop gemaakt !! Ik twijfel of ik haar nog langer moet aanhouden op het hok of niet. Een jong van haar en Dracula doet het goed. En een kleinzoon zit (tot nu toe) bij de duifkampioenen. Zou ze toch goed vererven !! Of komt het van haar partner. Ik denk er nog even over na. Jammer dat je niet al de duiven kunt houden. 

De 'Boemerang' mag nog blijven in 2005 heb ik besloten dus hopelijk laat ze zich nog zien of komt er een kampioentje uit !!! 

De Boemerang is gekoppeld dit jaar (2005) aan een blauwband doffer die toch bont in de voorouders had. Helaas zijn er blauwe jongen uitgekomen. Heel jammer niet 1 wit pennetje hadden ze. Maar wie weet komen ze wel heeeeeeeeeeeeel goed !!!! Afwachten maar weer en kijken wat de Boemerang dit jaar gaat doen.

 De Boemerang eind 2005

Dit duifje is voor het geluk geboren !! Dit jaar heeft ze slecht gepresteerd. Maar een jong van de 'Boemerang' (Amsterdammertje 553) is mijn best jongen duif geworden dit jaar. Maar de Boemerang heeft al een paar jaar de kans gehad en hem niet gegrepen. Dus ik vond dat ik afscheid van dit duifje moest nemen !!!! MAAR zoals ik al schreef !! Het duifje is voor het geluk geboren. Want mijn vriend ziet ineens wat in de 'Boemerang' ! De Boemerang wordt dus over geschreven en gaat naar mijn vriend Henk. Weer een kans voor dit duifje.

Het is nu eind 2007. De Boemerang is er nog steeds. Ze zit nu op het kweek duivinnenhok sinds dit jaar en ze geeft hele mooie jongen. Wat een geluk heeft dit duifje toch gehad in 2002 toen ze hier aanvloog !