Duivenfotografie

Veel mensen maken tegenwoordig zelf mooie foto's van hun duiven. Voor de mensen die graag willen weten hoe je zo iets doet zal ik het even uit proberen te leggen.

Zelf bewerk ik mijn foto's in Paint Shop Pro 7.4 (Nederlandse versie)

Links zie je de originele foto van 'De 014' gemaakt in het foto kistje. Als een duif niet mooi gaat staan kun je als hulpmiddel een klosje gebruiken en deze wat draaien tot de duif recht staat. Ik haal de duif er een paar x af en laat 'm opnieuw op het klosje stappen. Je moet dan snel knippen want dan maak je vaak de mooiste foto.

De foto kun je maken met een digitale camera of een gewone camera. Het makkelijkste is als je in 't bezit bent van een digitale camera. (neem de foto altijd in de beste kwaliteit) 

De originele foto bewerk ik dan in het programma Paint Shop Pro 7.4. Ik gum de achtergrond weg (en gebruik hier bij het toverstafje zodat het sneller gaat) 

De duif zet ik dan in een andere achtergrond.

Je kunt ook een close up foto maken van het duivenoog (zonder flits) die kun je ook invoegen.

Je kunt ook tekst bij de foto typen.

Sla tijdens het maken de foto vaak op, dit voorkomt als er wat mis gaat dat je helemaal overnieuw moet beginnen. 

Ik maak mijn foto's in een houten kistje zonder flits omdat de flits het duivenoog kan beschadigen. (bevestigd door dr. v. de Sluis)

Ik maak gebruik van het zonlicht. De bovenkant en de zijkanten van mijn kistje zijn van plexiglas. Let op dat je geen schaduw krijgt. Zet er anders een parasol neer.

Ik ben nu bezig om ook in het donker foto's te kunnen maken. Want bij daglicht ziet de duif jou en wilt er al gauw uit het kistje.

Ik heb nu mijn fotokistje aangepast. In plaats van de plexiglas plaat bovenop heb ik nu een bak waar 2 lampen inzitten. (daglicht lampen True Light) Deze lampen geven fel dag licht om mooie foto's te maken in het donker. Het voordeel is dat de duif jou dan niet ziet en je hoeft niet te flitsen. Vaak wordt mij gevraagd na de maten van mijn kistje. Helaas is mijn kistje ook niet perfect. Deze zou iets dieper moeten zijn ! Maar goed dat is een aanpassing voor ooit !!

 

 

                                                 

Tegenwoordig is foto's bewerken een leuke hobby. Je moet alleen een paar fijne fotobewerking programma's hebben en geduld. Want hoe de foto wordt hangt erg af van de duif. Sommige gaan er mooi voor staan, maar er zijn ook duiven bij die niet op de foto willen. Zo heb ik een schimmeltje dat niet te fotograferen is. Ik heb de hoop bij haar al opgegeven. (zie foto !)

Wil je enkele foto's van me zien klik dan op de knop:    

 

Duivenfoto's bewerken is mooi MAAR je moet er wel de tijd voor nemen ! (Vaak vragen mensen me om foto's te maken van hun duiven. Helaas heb ik geen tijd hier voor)